İSTANBUL / PENDİK - AŞIK ŞENLİK ORTAOKULU

Mrt

Kahraman ordumuzun tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen cansiperane bir şekilde mücadele ettiği sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştirerek, zaferle taçlandırdığı tarihin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferinin 109. yılı münasebetiyle bir dizi program düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle okulumuz konferans salonunda saygı duruşu, ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Öğretmenlerimizin hazırladıkları program akışında devam etti.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Sevgili Öğrenciler,

Milli Eğitim Bakanlığımızca bu yıl 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezi sınav başvuruları başlamıştır.

Başvurular 18-24 Mart 2024 tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır.

Mrt

Okulumuz 6.sınıf öğrencileri ile Beden eğitimi öğretmenimiz Burçin Yüce eşliğinde okul gezisi yapıldı .

Mrt

Okulumuz Fen Bilgisi öğretmeni Songül Bakırcıoğlu eşliğinde 8.sınıf öğrencilerimizle Fen Lisesi ziyareti yapıldı.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Okulumuz konferans salonunda bu kutlu günü Mehmet Akif'in İstiklal Marşı!nı yazma hikayesi konulu video gösterimi, 5 YDA sınıfının orotoryo gösterisi  ve okulumuzda "İstiklal Marşını Güzel Okuma "yarışmasında derece alan öğrencilerimizin şiirimizi seslendirmeleri ile kutlanmıştır.